Stichting Forzsa

Nazorg en Re-integratie bij verslaving 

Re-integratie

Tevens is het mogelijk bij ons een speciaal re-integratie traject te starten met als doel weer deel te nemen aan de maatschappij. Heeft u een wia-wao uitkering of een wajong dan kan je inlichtingen inwinnen bij je re-integratie coach van het het uwv of de gemeente als u een bijstands- uitkering heeft of u deel mag nemen aan onze re-integratie traject.

Re-integratie Tweede spoor:
Als een zieke werknemer in het re-integratieproces niet meer kan terugkeren in uw organisatie, moet gezocht worden naar een nieuwe werkomgeving. Dit noemt men re-integratie tweede spoor. Een tweede spoor traject vergt een nauwkeurige aanpak en een goede samenwerking tussen werkgever, werknemer en onze re-integratiespecialisten. Wij bieden deskundige begeleiding zodat uw werknemer snel en met de grootst mogelijke zorg in een nieuwe functie kan starten. Daarnaast zorgen wij er voor dat het tweede spoor traject niet langer duurt dan strikt noodzakelijk. 

Re-integratie tijdens ziekte:
U krijgt een Ziektewet-uitkering en kunt (tijdelijk) uw eigen werk niet doen. Meestal kunt u na een tijdje weer gewoon aan het werk. Bent u langer ziek, dan bekijkt u samen met een medewerker van UWV wat uw mogelijkheden zijn om te werken. En of u een re-integratie traject bij Forzsa mag volgen. 

Particulier re-integratie traject:
Re-integratie is vanuit werkloosheid terugkeren naar het arbeidsproces. Dit is in veel gevallen mogelijk via uw gemeente of via UWV. Mocht u hier niet voor in aanmerking komen dan bieden wij u, met korting, een zelfstandig re-integratietraject aan. 

Werkzoekenden met een Wajong/WW/ZW/WBIA/WAO-uitkering kunnen met een zelf gekozen reïntegratiebureau een individuele route naar passend werk uitstippelen; zonder eigen financiële bijdrage. Op basis van een plan, dat de werkzoekende opstelt in samenspraak met een bedrijf, wordt er een Individuele Reïntegratie Overeenkomst gesloten tussen het UWV en het geselecteerde reïntegratiebedrijf.